Mere cu sos
PrinteazaMere cu sos din: mere, stafide, fulgi de ovaz, unt, lapte, zahar, galbenusuri, esenta de vanilie, amidon de porumb.
- 4 mere
- 4 linguri stafide inmuiate in rom
- 4 linguri fulgi de ovaz
- 2 linguri unt, la temperatura camerei
pentru sos:
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3 galbenusuri
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura amidon de porumb
Mod de preparare:
Speli merele şi le scoţi cotoarele. Amesteci restul ingredientelor şi le pui îr mere, în părţi egale. Le aşezi în tavă şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, pentru 30 de minute, până când acestea se înmoaie şi se rumenesc, în acest timp, pregăteşti sosul, în 200 ml de lapte adaugi gălbenuşurile, zahărul şi amidonul şi amesteci până se omogenizează.
Incorporezi esenţa de vanilie şi restul de lapte şi fierbi la foc mic, amestecând continuu cu un tel, până se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la răcit. Sosul îl torni peste merele coapte.
Mere cu sos
Pofta buna!