Mere cu sos

Printeaza

Mere cu sos din: mere, stafide, fulgi de ovaz, unt, lapte, zahar, galbenusuri, esenta de vanilie, amidon de porumb.

Ingrediente:Mere_cu_sos

  • 4 mere
  • 4 linguri stafide inmuiate in rom
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri unt, la temperatura camerei

pentru sos:

  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon de porumb

 

Mod de preparare:

Speli merele şi le scoţi cotoarele. Amesteci restul ingredientelor şi le pui îr mere, în părţi egale. Le aşezi în tavă şi le dai la cuptor, în­călzit în prealabil, pentru 30 de minute, până când acestea se înmoaie şi se rumenesc, în acest timp, pregăteşti sosul, în 200 ml de lapte adaugi gălbenuşurile, zahărul şi amidonul şi amesteci până se omogeni­zează.

Incorporezi esenţa de va­nilie şi restul de lapte şi fierbi la foc mic, amestecând continuu cu un tel, până se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la răcit. Sosul îl torni peste merele coapte.

Mere cu sos

Mere_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.