Mere la cuptor cu banane si curmale

Printeaza

Mere la cuptor cu banane si curmale din: mere, banane, migdale, curmale, scortisoara.

Ingrediente:Mere la cuptor cu banane si curmale

  • 1 kg mere ionatan
  • 2-3 banane
  • 50 g migdale măcinate
  • 50 g curmale fără sâmburi, tăiate mărunt
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Speli merele şi le scoţi o parte din miez şi caseta seminţelor, păstrându-le însă baza întreagă, ca să nu curgă umplutura. Laşi merele în coajă, deoarece la cuptor acestea se înmoaie şi încep să lase sucul. Presari scorţişoară în interiorul merelor.

Mărunţeşti miezul merelor şi amesteci o parte din el cu bananele zdrobite, migdalele măcinate şi curmalele 82
tăiate. Pui merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.

După ce se coc, le laşi 10-15 minute să se răcorească şi le decorezi după preferinţă.

Eu am folosit fulgi de migdale şi câteva afine. Ca să se lipească fulgii de migdale, le ungi cu sucul scurs de pe folie sau cu puţină miere, folosind o pensulă.

Sunt bune atât calde, cât şi reci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.