Mere la cuptor cu caramel
PrinteazaMere la cuptor cu caramel din: mere, curmale, nuci, zahar brun, unt, smantana.
Ingrediente:
- 4 mere de mărime medie
- 8-1 2 curmale uscate
- 1 lingură cu nuci tăiate
- 4 linguri cu zahăr brun
- 4 linguri cu unt
- smântână, opţional
Mod de preparare:
Spală si decojeşte merele. Scoate cotorul astfel încât mărul să rămână întreg. Pune-le într-o tavă pentru cuptor.
Umple fiecare măr cu 2-3 curmale, apoi adaugă o lingură de nuci.
Presară o lingură de zahăr brun peste fiecare măr şi pune deasupra o lingură de unt.
Dă tava la cuptor la 180°C, pentru 45-55 de minute, până devin moi. Serveşte în farfurii calde.
Pune sosul rămas din tava pentru cuptor într-o tigaie şi fierbe la foc mic timp de câteva minute, pentru a forma un sos.
Adaugă-l peste mere. Poţi pune deasupra puţină smântână, dacă doreşti.
Mere la cuptor cu caramel
Pofta buna!