Mere delicioase umplute cu piept de pui

Printeaza

Mere delicioase umplute cu piept de pui

 

Ingrediente:

  • 12 mere
  • 400 g pui
  • 80 g unt
  • 1lingură făină
  • 1 lingură zahăr

 

 

Mod de preparare:

Mere delicioase umplute cu piept de pui: Tai carnea de pe os, o faci bucăţi şi o prăjeşti cu 40 g unt.

După ce s-a rumenit puţin, adaugi o ceaşcă de apă, puţină sare şi fierbi înăbu­şit, până scade tot lichidul. Laşi să se răcească, apoi dai de două ori prin maşina de tocat.

In timp ce fierbe carnea, speli merele, le tai un ca­pac în dreptul cozii, scoţi cât mai mult miez, cu o linguriţă, apoi umpli cu car­nea tocată.

Le aşezi într-o cratiţă cu tăietura în sus. Zahărul îl caramelizezi uşor şi stingi cu o ceşcuţă de apă.

Dai în 2-3 clocote, după care torni peste mere. Dai cratiţa la cuptor, la foc potrivit şi o ţii până se înmoaie merele.

Le serveşti calde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.