Mere fierte in vin cu stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu:  mere,vin rosu dulce, zahar tos, portocala, suc de lamaie, stafide, frisca, ciocolata alba, baton scortisoara, cuisoare, cafea, esenta de rom.

Ingrediente:

  • 8 mere
  • 1 l vin rosu dulce
  • 150 g zahar tos
  • 1 portocala
  • 2 linguri cu suc de lamaie
  • 50 g stafide
  • 300ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • un baton de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • cafea macinata
  • o lingura cu esenta de rom

 

Mod de preparare:

Ciocolata albă se rupe bucăţele şi se pune la fiert la bain-marie împreună cu frişca. Când s-a topit ciocolata, se ia de pe foc, se adaugă o lingură cu cafea, se amestecă şi se lasă să se răcească.

Merele se spală, se curăţă de coajă, se taie felii potrivit de groase şi se stropesc cu sucul de lămâie. Portocala se spală, se şterge cu un şervet, se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici sau se taie fâşii subţiri. Vinul dulce se toarnă într-o oală şi se pune la fiert la foc mediu, împreună cu zahărul tos, sucul şi coaja de portocală.

Când dă în clocot se pun stafi­dele, batonul de scorţişoară şi cuişoarele. Se fierb zsce minute, apoi se adaugă feliile de mere şi se ţin pe foc 15 minute, având grijă să nu se sfărâme. Se toarnă esenţa de rom, se mai lasă cinci minute în vin, apoi se scot cu o spumieră pe un platou. Lichidul rămas se fierbe până scade la jumătate şi se îngroaşă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.