Mere in foitaj
PrinteazaO reteta delicioasa de mere in foitaj din: foitaj, mere, stafide, zahar, brandy, lamaie, ou, scortisoara, dulceata de piersici si zahar pudra.
- 250 g foitaj
- 250 g mere Golden
- 50 g stafide
- 60 g zahăr
- 1 păhărel brandy
- 1/2 lămâie
- 1 ou
- 1 linguriţă scorţişoară
- 4 linguri dulceaţă de piersici sau de caise
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pune stafidele într-o cană cu apă călduţă şi lasă-le să se înmoaie câteva minute. Curăţă merele de coajă şi de cotoare, taie-le cuburi şi pune-le într-o cratiţă; adaugă zahărul, coaja de lămâie, stafidele înmu¬iate şi stoarse şi brandy. Pune-le, pe foc mare, şi fierbe-le circa 10 minute.
Ia cratiţa de pe foc, adaugă dulceaţa, scorţişoara, amestecă şi lasă compoziţia să se răcească. Intinde aluatul decongelat în prealabil. Taie din aluat pătrate cu latura de circa 10-12 cm. Pune în centrul fiecăruia câte o linguriţă din compoziţia de mere, unge colţurile cu ou, împătureşte-le în formă de plic şi lipeşte-le marginile.
Incălzeşte cuptorul Ia 180° C. Unge plicurile cu ou bătut, aşază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi coace-le 20 de minute, până când devin aurii. Scoate-le din cuptor şi, când sunt călduţe, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le.
Mere in foitaj
Pofta buna!