Mere glasate cu miere

Printeaza

Mere glasate cu miere din: mere, unt, zahar, miere, alune.

Ingrediente:

  • 6 mere
  • 550 g zahăr tos 50 g unt
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • 100 g alune de pădure, rumenite, zdrobite

 

Mod de preparare:

Mere glasate cu miere: Infige câte un beţişor în fiecare măr. Topeşte zahărul, untul, siropul şi oţetul cu 50 ml apă, la foc mic, până când zahărul se dizolvă complet şi amestecul devine omogen.

Măreşte flacăra şi lasă să fiarbă câteva clocote fără să amesteci. Caramelul începe să se închidă la culoare în 8-10 minute.

Pune vasul deoparte, înmoaie fiecare măr în caramel şi apoi dă prin alune. Dacă compoziţia se întăreşte, pune din nou vasul pe foc până când aceasta se înmoaie.

Aşazâ merele astfel glazurate pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi lasâ-le să se întărească.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.