Mere glasate cu miere
PrinteazaMere glasate cu miere din: mere, unt, zahar, miere, alune.
Ingrediente:
- 6 mere
- 550 g zahăr tos 50 g unt
- 2 linguri miere
- 2 linguri oţet de vin alb
- 100 g alune de pădure, rumenite, zdrobite
Mod de preparare:
Mere glasate cu miere: Infige câte un beţişor în fiecare măr. Topeşte zahărul, untul, siropul şi oţetul cu 50 ml apă, la foc mic, până când zahărul se dizolvă complet şi amestecul devine omogen.
Măreşte flacăra şi lasă să fiarbă câteva clocote fără să amesteci. Caramelul începe să se închidă la culoare în 8-10 minute.
Pune vasul deoparte, înmoaie fiecare măr în caramel şi apoi dă prin alune. Dacă compoziţia se întăreşte, pune din nou vasul pe foc până când aceasta se înmoaie.
Aşazâ merele astfel glazurate pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi lasâ-le să se întărească.
Pofta buna!