Rulouri de sunca umplute din: sunca, cartof, zarzavat, mazare verde, sos alb, salata verde. Ingredinte: 2 felii sunca slaba 1 cartof fiert taiat cuburi 2 linguri zarzavat fiert taiat cuburi o lingurita mazare verde fiarta 2 linguri sos alb gros 2 frunze salata verde Mod de preparare Se amesteca cartoful, zarzavatul, mazarea fiarta […]
Mere glazurate şi şuncă friptă
PrinteazaO reteteta delicioasa de mere glazurate cu: sunca, piper negru, paprika, zahar brun, telina, mustar, cayenne, sos de mere, zeama de portocale, ghimbir, mustar uscat, cuisoare, scortisoara.
- 5 kg de şuncă gata preparată
- 2 linguri piper negru măcinat
- două linguri paprika
- două linguri zahăr brun
- o lingură sare de ţelină
- o linguriţă muştar uscat
- 1/2 linguriţă cayenne
Ingrediente glazura:
- 2-3 linguri sos de mere
- 3 linguri zeamă de portocale
- o lingură de ghimbir
- 1/4 linguriţă muştar uscat
- un praf de cuişoare
- un praf de scorţişoară
Mod de preparare:
Şuncă: Pune 1/3 din aşchiile de lemn în apă să se înmoaie timp de o jumătate de oră.
Preîncalzeste grillul la temperatură mare pe o singură latură.
Pregăteşte un pacheţel pentru afumare. Scurge excesul de apă de la jumătate dintre aşchii şi pune-le pe o bucată mare de folie de aluminiu.
Adaugă jumătate din aşchiile uscate şi amestecă-le. Inveleşte-le bine.
Folosind o furculiţă fă găuri în ambele părţi ale pachetului, astfel încât fumul să poată ieşi.
Mai multe găuri, mai mult fum. Repetă procesul şi mai fă un pacheţel.
Pune pacheţelele direct deasupra căldurii şi aşteaptă să iasă fum. O dată ce iese fum, redu temperatura.
Lasă grătarul să ajungă la 200-220 °F (100-110 °C).
Găteşte şunca folosind căldura indirectă. Pune şunca pe acea parte a grătarului pe care nu este căldura directă.
Lasă la afumat timp de 3 ore. La jumătatea timpului, schimbă pacheţelul vechi cu fum cu unul nou. Inveleşte şunca cu folie de aluminiu timp de 10 minute înainte de tăiere.
Aromatizarea: Combină toate ingredientele pentru aromatizare într-un bol şi freacă viguros cu ele şunca.
Pune şunca într-o pungă de plastic sigilată, închide-o şi las-o aşa peste noapte.
După expirarea timpului, scoate-o din frigider şi las-o la temperatura camerei timp de 45 de minute.
Glazura: Pune toate ingredientele într-o tigaie cu fund dublu, pentru sos.
Pune tigaia la temperatură medie. Amestecă până când totul s-a topit. Lasă să fiarbă, apoi las-o la înăbuşit timp de 10 minute.
Las-o 30 de minute înainte de a o servi, încălzeşte-l înainte de a o turna peste şuncă.
Cu o oră înainte de servire, începe procesul de glazurare. Foloseşte o pensulă pentru această operaţie.
Repetă procesul 30 de minute mai târziu.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Rulouri de paine cu sunca
Rulouri de paine cu sunca din: salata verde, apa, paine alb, unt, cascaval, sunca afumata. Ingredinte: o salata verde 2 cepe de apa o piine alba pentru toast 100 g unt 4 felii cascaval 4 felii sunca afumata Mod de preparare O ceapa se taie inele iar cealalta se toaca fin. Painea se […]
Pofta buna!