Mere in aluat cu bere
PrinteazaMere in aluat cu bere din: bere, lapte, oua, portocala, zahar, unt, ulei, sare, faina, mere.
- 150 ml bere blondă
- 150 ml lapte
- 2 ouă
- 1 portocală
- 5 linguri zahăr
- 50 g unt
- 2 linguri ulei
- 1 praf de sare
- faină, cât cuprinde
- 4 mere
Mod de preparare:
Combini laptele cu berea, adaugi ouăle, sarea, sucul şi coaja de la portocală şi zahărul. Incorporezi făină atât cât sa obţii un aluat de consistenţa unei smântâni.
Topeşti untul în tigaie şi adaugi uleiul. îndepărtezi cotorul de la mere, le tai rondele, le treci prin făină, apoi prin aluat şi le rumeneşti în tigaie pe ambele părţi.
Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti pudrate cu zahăr amestecat cu scorţişoară, după gust.
Pofta buna!