Mere in aspic
PrinteazaMere in aspic din: mere, pudra de ghimbir, nucsoara, stafide, portocala, pasta de branza, esenta de vanilie.
- 1 kg mere Reinette
- 1/2 linguriţă de pudră de ghimbir
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 2 linguri stafide
- 1 portocală
- 4 linguri brânză proaspătă sub formă de pastă 0%
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Amestecaţi brânza proaspătă cu esenţa de vanilie şi ţineţi 2 ore la congelator, amestecând o dată sau de două ori.
Tăiaţi trei fâşii de coajă de pe portocală. Puneţi-le 30 de secunde într-o cratiţă cu apă clocotită, apoi scurgeţi, repetaţi operaţia cu apă curată, scurgeţi. Tăiati-le în fâşii subţiri.
Curăţaţi merele, îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi-le bucăţele. Puneţi-le într-o cratiţă împreună cu mirodeniile, zeama şi cojile de portocală şi stafidele. Fierberi 20 de minute, amestecând regulat.
Turnaţi în castronaşe. Adăugaţi o lingură de brânză proaspătă vanilată în momentul servirii.
Pofta buna!