Mere la cuptor cu banane
PrinteazaMere la cuptor cu banane din: mere, banane, migdale, curmale, scortisoara.
- 1 kg mere
- 2-3 banane
- 50 g migdale măcinate
- 50 g curmale fără sâmburi, tăiate mărunt
- scorţişoară
Mod de preparare:
Speli merele şi le scoţi o parte din miez şi caseta seminţelor, păstrându-le însă baza întreagă, ca să nu curgă umplutura. Laşi merele în coajă, deoarece la cuptor acestea se înmoaie şi încep să lase sucul.
Presari scorţişoară în interiorul merelor.
Mărunţeşti miezul merelor şi amesteci o parte din el cu bananele zdrobite, migdalele măcinate şi curmalele tăiate. Pui merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.
După ce se coc, le laşi 10-15 minute să se răcorească şi le decorezi după preferinţă.
Ca să se lipească fulgii de migdale, le ungi cu sucul scurs de pe folie sau cu puţină miere, folosind o pensulă.
Pofta buna!