Mere cu miere, laptisor de matca si scortisoara

Printeaza

Mere cu miere, laptisor de matca si scortisoara din: miere polifloră semilichidă, lăptişor de matcă, nucşoară rasă, beţişoare de scorţişoară.

Ingrediente:

  • 2 mere frumoase
  • 30g miere “polifloră”, semilichidă
  • 2 linguriţe de lăptişor de matcă
  • 1 praf (sau 2) de nucşoară rasă
  • 4 beţişoare de scorţişoară pisată

 

 

 Mod de peparare:

Mere cu miere, laptisor de matca si scortisoara: Se pune la încălzit o tigaie fără grăsime. Se taie merele în felii groase de 2 centimetri, fără să fie curăţate, dar scoţându-se sâmburii şi mijlocul.

După ce tigaia s-a încălzit bine, se pun feliile de măr la prăjit, întorcându-se pe o parte şi pe alta.

Se aşază feliile de măr în două boluri mici, se stropesc cu miere lichidă şi se completează cu o linguriţă de lăptişor de matcă pentru fiecare bol. Se aromatizează cu nucşoară şi scorţişoară.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Cocktail Mimosa cu Cidru

Cocktail Mimosa cu Cidru – este o reinterpretare modernă a clasicului Mimosa, care combină prospețimea sucului de portocale cu efervescența cidrului de mere. Această băutură este perfectă pentru brunch-uri, ocazii speciale sau orice moment în care dorești să adaugi o notă de rafinament și răcorire. Simplu de preparat și plin de arome fructate, Mimosa cu […]

Calamari la grătar cu lămâie și usturoi

Calamari la grătar cu lămâie și usturoi – preparat culinar mediteranean deosebit de apreciat pentru simplitatea și rafinamentul său. Acest fel de mâncare îmbină armonios textura delicată a calamarilor cu aroma proaspătă a lămâii și notele intense ale usturoiului, rezultând un platou ideal pentru mesele de vară sau ocaziile speciale. Prepararea calamarilor la grătar este […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.