Cocktail Mimosa cu Cidru – este o reinterpretare modernă a clasicului Mimosa, care combină prospețimea sucului de portocale cu efervescența cidrului de mere. Această băutură este perfectă pentru brunch-uri, ocazii speciale sau orice moment în care dorești să adaugi o notă de rafinament și răcorire. Simplu de preparat și plin de arome fructate, Mimosa cu […]
Mere cu miere, laptisor de matca si scortisoara
PrinteazaMere cu miere, laptisor de matca si scortisoara din: miere polifloră semilichidă, lăptişor de matcă, nucşoară rasă, beţişoare de scorţişoară.
Ingrediente:
- 2 mere frumoase
- 30g miere “polifloră”, semilichidă
- 2 linguriţe de lăptişor de matcă
- 1 praf (sau 2) de nucşoară rasă
- 4 beţişoare de scorţişoară pisată
Mod de peparare:
Mere cu miere, laptisor de matca si scortisoara: Se pune la încălzit o tigaie fără grăsime. Se taie merele în felii groase de 2 centimetri, fără să fie curăţate, dar scoţându-se sâmburii şi mijlocul.
După ce tigaia s-a încălzit bine, se pun feliile de măr la prăjit, întorcându-se pe o parte şi pe alta.
Se aşază feliile de măr în două boluri mici, se stropesc cu miere lichidă şi se completează cu o linguriţă de lăptişor de matcă pentru fiecare bol. Se aromatizează cu nucşoară şi scorţişoară.
Pofta buna!
Calamari la grătar cu lămâie și usturoi
Calamari la grătar cu lămâie și usturoi – preparat culinar mediteranean deosebit de apreciat pentru simplitatea și rafinamentul său. Acest fel de mâncare îmbină armonios textura delicată a calamarilor cu aroma proaspătă a lămâii și notele intense ale usturoiului, rezultând un platou ideal pentru mesele de vară sau ocaziile speciale. Prepararea calamarilor la grătar este […]