Reteta pentru diabetici din: orez, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei, otet, piper, marar. Salata de orez este o opțiune excelentă pentru persoanele cu diabet, fiind o rețetă bogată în nutrienți și cu un indice glicemic scăzut, ceea ce ajută la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control. Ingrediente 1 […]
Mere cu orez si sodou
PrinteazaMere cu orez si sodou din: mere, orez, zahar, unt, scortisoara, pesmet, galbenusuri, lapte.
Ingrediente:
- 750 g mere
- o ceaşcă orez
- 6 linguri zahăr
- două linguri unt
- scorţişoară
- puţin pesmet
Şodou:
- două gălbenuşuri
- 4 linguri zahăr
- o ceaşcă lapte
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Mere cu orez si sodou: Merele, curăţate de coajă, se taie felii subţiri. Cojile se fierb în apă clocotită şi se strecoară.
în această zeamă se adaugă o parte din zahăr şi zahărul vanilat, apoi se pune orezul să fiarbă; când este gata se lasă să se răcească.
Feliile de mere se înăbuşă în unt cu zahărul rămas, apoi se amestecă împreună cu scorţişoara.
Şodoul: se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele şi se pun pe foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă.
Intr-o formă unsă şi tapetată cu pesmet alb se pune un strat de orez fiert, apoi un strat de mere scăzute, din nou orez, apoi mere.
Se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor, 30 de minute.
După ce s-a copt, se răstoarnă pe un platou şi se acoperă cu şodoul rece.
Pofta buna!
Rețetă Oua Umplute Clasice: Cum să Faci Ouă Umplute Perfecte
oua, maioneza, mustar dijon, otet de vin alb, sare, piper, smantana, marar. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 3 linguri maioneză 1 linguriță muștar Dijon 1 linguriță oțet de vin alb Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust Smântână acră pentru garnisire (opțional) […]