Mere pane cu scortisoara

Printeaza

Mere pane cu scortisoara din: mere, lamaie, faina, lapte, oua, zahar, scortisoara, praf de copt, unt, sare, ulei.

Ingrediente:Mere pane cu scortisoara

  •  4 mere
  •  1 lămâie
  • 6 linguri făină

Pentru pane:

  • 120 ml lapte
  • 150 g făină
  • 2 ouă
  • 75 g zahăr
  • 1 praf scorţişoară
  • 1/2 lingură praf de copt
  • 1 lingură unt
  • 1 praf sare
  • ulei, pentru prăjit

Pentru decor:

  • zahăr pudră
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu laptele, adaugi zahărul şi untul topit. încorporezi făina amestecată cu praful de copt, scortisoara si sarea.

Dai aluatul la frigider 30 de minute.

Descojeşti merele, le îndepărtezi cotorul şi le tai rondele. Le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le treci prin făină, apoi prin aluat.

Le prăjeşti în uleiul încins pe ambele părţi, până când se rumenesc, apoi le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei.

Le pudrezi cu zahăr amestecat cu scortisoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.