Mere pane cu scortisoara
PrinteazaMere pane cu scortisoara din: mere, lamaie, faina, lapte, oua, zahar, scortisoara, praf de copt, unt, sare, ulei.
- 4 mere
- 1 lămâie
- 6 linguri făină
Pentru pane:
- 120 ml lapte
- 150 g făină
- 2 ouă
- 75 g zahăr
- 1 praf scorţişoară
- 1/2 lingură praf de copt
- 1 lingură unt
- 1 praf sare
- ulei, pentru prăjit
Pentru decor:
- zahăr pudră
- scorţişoară
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu laptele, adaugi zahărul şi untul topit. încorporezi făina amestecată cu praful de copt, scortisoara si sarea.
Dai aluatul la frigider 30 de minute.
Descojeşti merele, le îndepărtezi cotorul şi le tai rondele. Le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le treci prin făină, apoi prin aluat.
Le prăjeşti în uleiul încins pe ambele părţi, până când se rumenesc, apoi le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei.
Le pudrezi cu zahăr amestecat cu scortisoară.
Pofta buna!