Mere pe bat

Printeaza

Mere pe bat din: mere, zahar, unt, miere, otet, alune.

Ingrediente:Mere pe bat

  • 8 mere
  • 500 g zahăr brun
  • 75 g unt nesărat
  • 225 g miere sau sirop de zahăr gros
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • 60 g alune rumenite, tocate

 

Mod de preparare:

Spală şi şterge merele; înfige câte un beţişor în fiecare.

Intr-un vas, la foc mic, încălzeşte zahărul, untul, mierea, oţetul şi 150 ml apă. Amestecă până când se dizolvă zahărul, apoi măreşte flacăra şi fierbe până când siropul se îngroaşă şi începe să miroasă a caramel.

Ia vasul de pe foc şi înmoaie fiecare măr în sirop, astfel încât să fie complet acoperit. Tăvăleşte fiecare măr în alune şi lasă să se răcească pe tava tapetată cu hârtie de copt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.