Mere, pepeni şi roşii murate

Printeaza

Mere, pepeni şi roşii murate din: pepeni, mere, rosii, saramura, frunze de telina, marar uscat, usturoi, morcovi, hrean, frunze de visin si cimbru.

Ingrediente:

  • 3 kg pepeni rosii mici, cu diametrul de 10-15 cm
  • 2 kg mere mici
  • 2 kg rosii prunisoare
  • 4-5 l saramura (2 linguri de sare, 1 lingura otet la 1 litru de apa)
  • frunze proaspete de telina
  • marar uscat
  • 4 catei de usturoi
  • 2 morcovi mari fierti
  • 4 radacini de hrean
  • un pumn de frunze de visin
  • ramuri de cimbru proaspat sau uscat

 

Mod de preparare:

Alegeţi pepeni cât mai mici, spălaţi-i bine şi înţepaţi-i în câteva locuri cu o andrea. Spălaţi merele şi roşiile. Pe fundul borcanelor aşezaţi un strat de mărar şi cimbru peste care puneţi pepeni, apoi mere şi deasupra roşii. Repetaţi straturile până la terminarea ingredientelor.

Printre ele puneţi hrean tăiat în fâşii subţiri, usturoi şi rondele tăiate cât mai decorativ, din morcovii fierţi. Deasupra puneţi frunzele de vişin şi pe cele de ţelină. Fierbeţi saramura şi turnati-o peste ingrediente.

Borcanul se pune pe o lingură sau pe un cuţit metalic, ca să nu se crape atunci când se adaugă saramura, puţin câte puţin. Inchideţi borcanele şi păstraţi-le la răcoare.

Mere, pepeni şi roşii murate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • mere murate

1 comentariu

  1. Reteta asta trebuie s-o incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.