Mere, pepeni şi roşii murate
PrinteazaMere, pepeni şi roşii murate din: pepeni, mere, rosii, saramura, frunze de telina, marar uscat, usturoi, morcovi, hrean, frunze de visin si cimbru.
- 3 kg pepeni rosii mici, cu diametrul de 10-15 cm
- 2 kg mere mici
- 2 kg rosii prunisoare
- 4-5 l saramura (2 linguri de sare, 1 lingura otet la 1 litru de apa)
- frunze proaspete de telina
- marar uscat
- 4 catei de usturoi
- 2 morcovi mari fierti
- 4 radacini de hrean
- un pumn de frunze de visin
- ramuri de cimbru proaspat sau uscat
Mod de preparare:
Alegeţi pepeni cât mai mici, spălaţi-i bine şi înţepaţi-i în câteva locuri cu o andrea. Spălaţi merele şi roşiile. Pe fundul borcanelor aşezaţi un strat de mărar şi cimbru peste care puneţi pepeni, apoi mere şi deasupra roşii. Repetaţi straturile până la terminarea ingredientelor.
Printre ele puneţi hrean tăiat în fâşii subţiri, usturoi şi rondele tăiate cât mai decorativ, din morcovii fierţi. Deasupra puneţi frunzele de vişin şi pe cele de ţelină. Fierbeţi saramura şi turnati-o peste ingrediente.
Borcanul se pune pe o lingură sau pe un cuţit metalic, ca să nu se crape atunci când se adaugă saramura, puţin câte puţin. Inchideţi borcanele şi păstraţi-le la răcoare.
Mere, pepeni şi roşii murate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mere murate
Reteta asta trebuie s-o incerc