Mere prajite cu inghetata

Printeaza

Mere prajite cu inghetata din: mere, unt, sirop de fructe, inghetata.
Ingrediente :Mere prajite cu inghetata

  • 4 mere acrisoare (600 g)
  • 30 g unt
  • 6 linguri sirop de fructe
  • 4 globuri inghetata (de vanilie sau de nuci)

 

Mod de preparare:

Se spala merele, se curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un cutit ascutit si se indeparteaza semintele si partea lemnoasa.

Se taie rondele si se prajesc in untul topit circa 3 minute, la foc potrivit, intorcandu-le cand pe-o parte, cand pe cealalta. Se adauga siropul de fructe si se iau de pe foc.

Se aranjeaza in cupe sau pe farfurioare ceva mai adanci straturi de mere cu sirop si deasupra inghetata.

Se pot garnisi cu frunzulite de menta proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.