Mere prajite
PrinteazaMere prajite din: oua, zahar pudra, smantana, faina, mere, unt, zahar.
Ingrediente:
- două ouă
- 40 g zahăr pudră
- 5 linguri de smântână dulce
- 110 g făină de grâu
- o lingură de făină de porumb
- 450 g mere
- 110 g unt
- zahăr tos
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşurile împreună cu smântână dulce şi zahărul pudră. Albuşurile se mixează până când compoziţia se întăreşte. Se adaugă făina în ploaie şi se amestecă foarte uşor.
Se pune totul peste compoziţia de gălbenuşuri şi se omogenizează uşor. Merele se curăţă de coajă şi se îndepărtează co torul. Se taie mărul în rondele şi se trec rondelele prin compoziţia de ouă şi făină.
Untul se topeşte într-o tigaie încinsă şi se prăjesc rondelele de mere până când devin aurii. Se pun pe o farfurie şi se presară zahăr tos. Se servesc calde.
Poftă bună!