Mere prajite

Printeaza

Mere prajite

Mere prajite din: oua, zahar pudra, smantana, faina, mere, unt, zahar.

Ingrediente:

  • două ouă
  • 40 g zahăr pu­dră
  • 5 linguri de smântână dulce
  • 110 g făină de grâu
  • o lingură de făină de po­rumb
  • 450 g mere
  • 110 g unt
  • zahăr tos

 

Mod de preparare:

Se bat gălbenuşurile împre­ună cu smântână dulce şi zahărul pudră. Albuşurile se mixează până când com­poziţia se întăreşte. Se adaugă făina în ploaie şi se amestecă foarte uşor.

Se pune totul peste compoziţia de gălbenu­şuri şi se omogenizează uşor. Merele se curăţă de coajă şi se îndepărtează co­ torul. Se taie mărul în rondele şi se trec rondelele prin compoziţia de ouă şi făi­nă.

Untul se topeşte într-o tigaie încinsă şi se prăjesc rondelele de mere până când devin aurii. Se pun pe o farfurie şi se presară zahăr tos. Se servesc calde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.