Mere in sirop cu lamaie
PrinteazaMere in sirop cu lamaie din: mere mici, zeamă de lămâie, zahăr.
- 2 kg mere mici
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 2,5 kg zahăr
Mod de preparare:
Merele se spală, se decojesc şi se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri, cât mai uniform. Se pun la fiert timp de câteva minute în apă. După ce siropul s-a răcit se pun merele în el şi se lasă minimum 4 ore să se însiropeze bine.
Se pune vasul cu merele în sirop la fiert, la flacără mică ceva mai mult de un sfert de oră şi se adaugă lămâie. A doua zi se scot merele din sirop şi acesta se fierbe singur.
Când dă în clocot se-adaugă merele şi se mai lasă încă un sfert de oră, tot la foc moale. A treia zi se repetă operaţia identic. A patra zi sunt tocmai bune spre a fi servite.
Pofta buna!