Mere cu tapioca si vin
PrinteazaMere cu tapioca si vin din: tapioca, lapte, mere calville, zahăr vanilat, vin de Alicante, suc de lamaie.
Tapioca este un ingredient versatil și este folosit în multe feluri de mâncare. Poate fi folosită în prepararea deserturilor, precum budinci, piureuri, prăjituri sau rulade. De asemenea, tapioca este folosită în anumite rețete de mâncare principală, cum ar fi supele sau tocănițele, pentru a le îngroșa.
Tapioca este o sursă de carbohidrați ușor de digerat și nu conține grăsimi sau colesterol. Este, de asemenea, bogată în calorii și furnizează energie. Totuși, tapioca nu conține multe nutrienți esențiali, precum vitaminele sau mineralele, și are un conținut scăzut de fibre.
- 50 g tapioca
- 5 ml lapte
- 4 mere calville
- zahăr vanilat
- 1 pahar de vin de Alicante
- suc de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se pune într-o ceaşcă 150 g de tapioca de calitate superioară, se înmoaie în apă foarte puţină şi se lăsă să se umfle timp de 12 ore.
Se varsă apoi în lapte, apoi se fierbe la foc mic timp de aproape 20 de minute.
Se curăţă merele, să taie în sferturi, se scot sâmburii şi mijlocul apoi se aşază bucăţile de măr în centrul unei tăvi care se pune la foc.
Se pudrează cu un strat gros de zahăr vanilat, se varsă tapioca de jur împrejur şi se stropeşte cu un pahar de vin de Alicante.
Se pune la foc mic până când merele devin moi. Se parfumează cu suc de lămâie şi se serveşte cald.
Pofta buna!