Mere umplute cu carne de porc
PrinteazaMere umplute cu carne de porc din: mere, carne de porc, ceapa, usturoi, morcov, ardei capia, smantana, mustar iute, ou, patrunjel, ulei, sare, piper, cartofi, mazare, praz.
- 8 mere
- 300 g carne de porc tocata
- doua cepe
- doi catei de usturoi
- un mrocov mic
- un ardei capia
- 300 ml smantana
- o lingura mustar iute
- un ou
- o legatura de patrunjel
- 75 ml ulei
- sare
- piper
- cartofi
- mazare
- praz
Mod de preparare:
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul capia se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune lângă ardei. Se încinge uleiul de floarea- soarelui într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie.
Se adaugă carnea de porc, se condimentează şi se prăjeşte zece minute. Se scurge de sosul format, se lasă să se răcească, se amestecă bine cu oul, sare, piper şi pătrunjel tocat. Se umplu merele scobite în mijloc şi se aşază într-o tavă.
Se adaugă o cană cu apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute. Se face un sos din smântână, muştar, sare, piper şi pătrunjel tocat şi se serveşte alături de merele calde.
Se servesc simple sau cu o garnitura de piure de cartofi, mazare fiarta sau praz calit.
Mere umplute cu carne de porc
Pofta buna!