Mere umplute cu biscuiti
PrinteazaMere umplute cu biscuiti din: mere, zahar, unt, dulceata, biscuiti, menta.
- 8 mere
- 8 bucăţi de zahăr cubic
- 80 g unt
- 8 linguri cu dulceaţă de coacăze
- 16 biscuiţi
- 8 frunze de mentă
Mod de preparare:
Spălaţi merele, goliţi-le de seminţe, lărgiţi căsuţa seminţelor şi umpleţi-le cu 1 bucată de zahăr, 1 cub mic de unt, 1/2 lingură cu dulceaţă de coacăze sau de coarne şi praf de biscuiţi obţinut din biscuiţi trecuţi pe răzătoarea mică.
Folosiţi doar 8 biscuiţi pentru umplutură. Aşezaţi merele umplute, într-o tavă unsă cu unt, ţineţi-le la cuptor 20 min, apoi lăsaţi să se răcească.
Aşezaţi câte 1 biscuit pe farfuria de desert, aşez;aţi deasupra mărul, puneţi alături dulceaţa de coacăze, decoraţi cu frunze de mentă.
Serviţi desertul cald sau rece.
Pofta buna!