Mere umplute cu cremă
PrinteazaMere umplute cu cremă din: mere, frisca, ciocolata neagra, scortisoara, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, lamaie, zahar candel, sos de coacaze rosii.
- 4 mere mai mari
- 400 ml frisca
- 400 g ciocolata neagra
- o lingura scortisoara
- 50 g zahar tos
- 50 g zahar pudra
- doua pliculete cu zahar vanilinat
- 100 g migdale
- 100 g miez de nuca
- o lamaie
- zahar candel
- sos de coacaze rosii
Mod de preparare:
Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de casuta cu seminte si se stropesc cu suc de lamaie. Se presara zaharul tos, putina scortisoara, se asaza pe o tava, se toarna putina apa si se introduc in cuptorul incins. Se coc la foc mediu zece minute, se scot si se asaza pe un platou.
Ciocolata se rupe bucatele si se pune la fiert in bain-marie impreuna cu frisca. Se adauga restul de scortisoara, se amesteca, se fierb cinci minute dupa ce au dat in clocot si se lasa sa se raceasca.
Se adauga zaharul vanilinat, zaharul pudra, miezul de nuca si migdalele tocate marunt si se mixeaza cinci minute. Se umplu merele cu crema si se servesc imediat sau dupa ce au fost tinute 30 de minute la rece.
In momentul servirii se presara zahar candel si se servesc.
Mere umplute cu cremă
Pofta buna!