Mere umplute cu piept de pui
PrinteazaMere umplute cu piept de pui din: mere, piept de pui, unt, faina, zahar, sare.
- 12 mere
- 1 piept de pui
- 75 g unt
- 1 lingură făină
- 1 lingură zahăr
- sare
Mod de preparare:
Dezosezi carnea, o tai bucăţele şi o pui să se rumenească în 2 linguriţe de unt. După 5 minute torni o ceaşcă de apă, presari puţină sare şi laşi să fiarbă înăbuşit până scade zeama.
In acest timp, speli merele, le tai un căpăcel în dreptul cozii, le scoţi căsuţa cu sâmburi şi le laşi deoparte. Laşi carnea să se răcească, apoi o treci de două ori prin maşina de tocat şi îi mai pui sare dacă e nevoie.
Umpli merele cu această compoziţie şi le aşezi într-o cratiţă. Pregăteşti şi sosul: caramelizezi zahărul, stingi cu un pahar de apă şi laşi să fiarbă până se topeşte.
Rumeneşti apoi făina în untul rămas, stingi cu siropul de zahar caramelizat, laşi sa dea sosul in cateva clocote si-l torni peste mere. Dai cratita la cuptor, la foc potrivit pana se inmoaie merele.
Mere umplute cu piept de pui
Poftă bună!
Absolut delicioase aceste mere umplute cu piept de pui.