Mere umplute in sos
PrinteazaMere umplute cu carne din: mere, carne, ulei, zahar, faina, sare.
- 10 mere
- 500 g carne macră
- 2 linguri ulei
- 1 ou
- sare
Pentru sos:
- 2 linguri unt sau ulei
- 8 bucăţele zahăr
- 1/2 linguriţă făină
- 2 ceşti zeamă de carne
- sare
Mod de preparare:
Merele nu se curăţă de coajă. Se spală, se taie un căpăcel la partea cu codiţă. Se scobesc. Se dă carnea prin maşină. Se prăjeşte puţin în unt sau în ulei şi se adaugă un ou şi sare.
Se umplu merele, se pun capacele deasupra şi se aşază într-o cratiţă cu unt. Se face un sos cu zahăr ars, un praf de făină şi zeamă de carne; se toarnă deasupra.
Se fierb la cuptor.
Pofta buna!