Mere umplute cu jambon
PrinteazaMere umplute cu jambon din: mere, jambon, oua, mustar, smantana, castraveti murati, ulei si sare.
Ingrediente:
- 4 mere
- 150 g jambon
- 2 oua
- 1 lingurita cu mustar
- 1 lingura cu smantana
- 2 castraveti murati
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune ouăle la fiert şapte minute, răceşte-le în apă, decojeşte-le şi taie-le în două.
Pasează gălbenuşurile şi freacă-le cu muştar şi ulei pentru a obţine 2-3 linguri cu maioneză.
Scobeşte merele de miez până rămân ca o cupă. Indepărtează cotorul şi dă miezul pe răzătoarea mare.
Pune mărul ras într-un castron, adaugă albuşul tăiat în cubuleţe, castravetele şi jambonul la fel, tocate mărunt.
Amestecă totul cu maioneză, adaugă smântână şi potriveşte de sare. Cu acest amestec, umple merele şi dă-le la frigider cel puţin o oră.
Decorează cu câteva merişoare (sau seminţe de rodie, dacă ai la îndemână).
Mere umplute cu jambon
Pofta buna!