Mere umplute cu varză si sfeclă roşie

Printeaza

Mere umplute cu varză si sfeclă roşie din: mere, varza rosie, ceapa, ulei, foi de dafin, suc de mere, cimbru uscat, chimen, sfecla rosie, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 mere mari
  • 1 varza rosie
  • 1 ceapa
  • 20 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml suc de mere
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita chimen
  • 1 sfecla rosie coapta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi merele, tăiaţi-le un capac la partea de deasupra şi cu o linguriţă scoateţi-le miezul, astfel încât grosimea pereţilor să rămână de circa 1 cm.

Tocaţi fideluţă varza, frecaţi-o cu sare, scurgeţi-o de zeamă şi căliţi-o împreună cu ceapa tăiată julienne.

După 10 minute adăugaţi cimbrul, chimenul, foile de dafin, sare şi piper după gust.

Căliţi varza la foc, amestecând din când în când, 35-40 minute, adăugând din când în când suc de mere.

Tăiaţi sfecla în cubuleţe şi amestecaţi-o cu varza călită, Cu acest amestec umpleţi merele şi puneţi-le într-o tavă.

Coaceţi-le în cuptorul încins circa 20 de minute.

 

Mere umplute cu varză si sfeclă roşie

Mere_umplute_cu_varza_si_sfecla_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.