Mere umplute cu varză si sfeclă roşie
PrinteazaMere umplute cu varză si sfeclă roşie din: mere, varza rosie, ceapa, ulei, foi de dafin, suc de mere, cimbru uscat, chimen, sfecla rosie, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 mere mari
- 1 varza rosie
- 1 ceapa
- 20 ml ulei
- 2 foi de dafin
- 200 ml suc de mere
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- 1 lingurita chimen
- 1 sfecla rosie coapta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi merele, tăiaţi-le un capac la partea de deasupra şi cu o linguriţă scoateţi-le miezul, astfel încât grosimea pereţilor să rămână de circa 1 cm.
Tocaţi fideluţă varza, frecaţi-o cu sare, scurgeţi-o de zeamă şi căliţi-o împreună cu ceapa tăiată julienne.
După 10 minute adăugaţi cimbrul, chimenul, foile de dafin, sare şi piper după gust.
Căliţi varza la foc, amestecând din când în când, 35-40 minute, adăugând din când în când suc de mere.
Tăiaţi sfecla în cubuleţe şi amestecaţi-o cu varza călită, Cu acest amestec umpleţi merele şi puneţi-le într-o tavă.
Coaceţi-le în cuptorul încins circa 20 de minute.
Mere umplute cu varză si sfeclă roşie
Pofta buna!