Snitel Bavarez Autentic din: carne, sare, piper, mustar, oua, faina, pesmet, ulei. Snitelul bavarez, cunoscut și sub numele de “Bayrisches Schnitzel” sau “Schnitzel Wiener Art”, este o variantă germană a celebrului snitel vienez. În Bavaria, această rețetă are o particularitate unică: snitelul este adesea acoperit cu muștar și pesmet înainte de a fi prăjit, oferindu-i […]
Mere zemoase la cuptor
PrinteazaMere zemoase la cuptor din: mere, margarina, zahar, coniac, visine sau cirese din dulceata.
Ingrediente:
- 8 mere (preferabil mere zemoase – creţeşti)
- 2 linguri margarina
- 2-3 linguri zahăr
- 2 linguri coniac (sau rom, vişinată, vin alb)
- boabe de vişine sau de cireşe din dulceaţă (eventual: sâmburi de nucă)
Mod de preparare:
Mere zemoase la cuptor: curăţă merele de coajă şi se scot cotoarele.
Intr-o tavă unsă se aşază merele cu gaura de la cotor în sus. în fiecare măr se pune puţină margarină şi câte o linguriţă de zahăr.
stropesc cu coniacul (sau înlocuitorii)amestecat cu 1 /2 pahar de apă (sau vin). Se pune tava la cuptor, la foc mic.
Când merele sunt coapte, se ornează cu câte o boabă de vişină sau cireaşă şi se toarnă deasupra sosul din tavă.
Multă lume pune la copt mărul necurăţat de coajă, apreciind gustul de coajă coaptă.
Pofta buna!
Tajine: Povestea și Gustul Tradiției Marocane – De la Origini la Rețeta Autentică
Tajine: Povestea și Gustul Tradiției Marocane – De la Origini la Rețeta Autentică. Tajine-ul, un simbol al gastronomiei marocane și nord-africane, are o istorie fascinantă, împletind tradiția culinară cu influențe culturale diverse. Vasul de gătit tajine și felul de mâncare cu același nume, reprezintă o combinație armonioasă de ingrediente și metode de preparare care reflectă […]