Merengue cu căpşune
PrinteazaO reteta de merengue cu capsune din: albusuri, zahar tos, zahar vanilat, galbenusuri, lapte, zahar vanilat, unt, ciocolata, rom, nuci caramelizate si capsune.
- 4 albuşuri
- 225 g zahăr tos
- un plic zahăr vanilat
Pentru crema de ciocolată:
- 3 gălbenuşuri
- 150 ml lapte
- 100 g zahăr
- un plic zahăr vanilat
- 250 g unt
- 300 g ciocolată
- 2 linguriţe rom natural sau coniac
- 150 g nuci caramelizate
- 200 g căpşune
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu zahărul la baie de aburi. După ce s-a întărit compoziţia şi a căpătat un luciu deosebit, se toarnă în forme şi se usucă cu uşa cuptorului deschisă. Separat, se pregăteşte crema. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă laptele fierbinte şi se fierb la foc mic.
Se amestecă continuu şi, în momentul în care se umflă, acesta este semnul că s-a fiert. Se topeşte, între timp, ciocolata la baie de aburi şi se lasă să se răcorească. Se freacă untul spumă, se adaugă coniacul, crema fiartă şi ciocolata, ambele reci.
Se umplu pălăriuţele de bezea cu cremă, se presară nucă caramelizată şi se ornează cu capsune proaspete.
Merengue cu căpşune
Pofta buna!
Incoming search terms:
- merengue reteta
Vreau sa icnerc si eu merengue de capsune