Merengue cu căpşune

Printeaza

O reteta de merengue cu capsune din: albusuri, zahar tos, zahar vanilat, galbenusuri, lapte, zahar vanilat, unt, ciocolata, rom, nuci caramelizate si capsune.

Ingrediente:Merengue cu căpşune

  • 4 albuşuri
  • 225 g zahăr tos
  • un plic zahăr vanilat

Pentru crema de ciocolată:

  • 3 gălbenuşuri
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 300 g ciocolată
  • 2 linguriţe rom natural sau coniac
  • 150 g nuci caramelizate
  • 200 g căpşune

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile cu zahărul la baie de aburi. După ce s-a întărit compoziţia şi a căpătat un luciu deosebit, se toarnă în for­me şi se usucă cu uşa cuptorului deschisă. Separat, se pregăteşte crema. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă laptele fierbinte şi se fierb la foc mic.

Se amestecă continuu şi, în momen­tul în care se umflă, acesta este semnul că s-a fiert. Se topeşte, între timp, ciocolata la baie de aburi şi se lasă să se răcorească. Se freacă untul spumă, se adaugă coniacul, crema fiartă şi ciocolata, ambele reci.

Se umplu pălăriuţele de bezea cu cremă, se presară nucă caramelizată şi se ornează cu capsune proaspete.

Merengue cu căpşune

Merengue cu căpşune

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • merengue reteta

1 comentariu

  1. Vreau sa icnerc si eu merengue de capsune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.