Meridon de orez cu pui

Printeaza

Meridon de orez cu pui din: orez, unt, oua, pui, morcovi, patrunjel, ceapa, cuisoare, sare.

Ingrediente:Meridon de orez cu pui

  • 300 g orez
  • 200 g unt
  • 8 ouă
  • 2 pui
  • morcovi
  • pătrunjel
  • o ceapă
  • cuişoare
  • supă de vita
  • sare

 

Mod de preparare:

Orezul îl spălăm cu apă rece, după aceea îl fierbem în supă de vită (supa o avem pregătită dintr-un rasol de vacă fiert în 3 litri de apă rece, la foc mic);

Când orezul s-a inmuiat şi s-a îngroşat, îl lăsăm să se răcească.

Intre timp, frecăm spumă 150 grame de unt, adăugăm 6 gălbenuşuri şi două ouă întregi, precum şi orezul fiert, rece; toate acestea le amestecăm bine şi le dăm sarea necesară.

Frigem înăbuşit doi pui curăţaţi, spălaţi şi săraţi, într-o cratiţă cu 2 linguri de unt şi cu felii de morcov, de pătrunjel, cu o ceapă împănată cu 4-5 cuişoare, peste care turnăm şi puţină supă de vacă.

După ce puii s-au fript, îi tăiem în patru, ungem o cratiţă cu unt, punem jumătate din orezul fiert şi, peste acesta, punem bucăţile de pui; deasupra, turnăm restul de orez şi lăsăm cratiţa să fiarbă în aburi circa o ora.

Sosul, din cratiţa în care s-au fript puii, îl lăsăm să se mai prăjească puţin, adăugându-i puţină supă de vită, şi, după ce a mai fiert puţin, strecurăm jumătate din el pe o farfurie mare, pe care răsturnăm apoi şi “meridonul”.

In restul sosului strecurat punem ciuperci, ce au fost mai înainte prăjite în unt. Acest sos cu ciuperci se pune într-o sosieră şi se serveşte lângă meridon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.