Meringue de bezea cu kiwi
PrinteazaO reteta delicioasa de merinque de bezea cu kiwi din: albusuri, zahar, zahar vanilat, kiwi, frisca si menta.
pentru bezea:
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
pentru umplutura:
- 3 kiwi
- 3 linguri zahar
- 200 g frisca
- menta pentru ornare
Mod de preparare:
Bezea: Se bat albusurile spuma, se toarna treptat zaharul si zaharul vanilat, pana cand compozitia devine tare. Se pune apoi intr-o tava de copt tapetata cu hartie, cu autorul unui sprit de frisca formandu-se cerculete de 8-10 cm.
Se porneste cu patru inele separate si se formeaza un blat circular. Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 150C, aproximativ 1 ora. Se scoate si se lasa la racit.
Umplutura: Se taie kiwi felii, dupa ce a fost curatat de coaja. Se pastraeaza 4 felii rotunde pentru ornare, iar restul bucatilor se amesteca cu zahar intr-o craticioara pe aragaz. Dupa ce au dat itnr-un clocot, se lasa sa se raceasca si se pune vasul in frigider.
Asamblare: Se amesteca fructele fierte cu frisca, pastrand din acestea circa 4 linguri, pentru ornare. Se pune pe o farfurie blatul de bezea, iar deasupra crema de kiwi rece.
Se asaza deasupra cremei cele 4 inele de bezea, care se umplu cu frisca. Deasupra lor se pun feliile rotunde de kiwi proaspat si se orneaza restul cu frunzulite de menta.
Meringue de bezea cu kiwi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- meringue reteta