Meringue cu ciocolata
PrinteazaMeringue cu ciocolata din: ciocolata, oua, zahar, nuci, alune, frisca, bomboane, sirop de ciocolata.
- 140 g ciocolată neagră
- 3 albuşuri
- 150 g zahăr
- 300 ml frişcă
- nuci
- alune
- bombonele de ciocolată
- sirop de ciocolată
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă deoparte.
Albuşurile se bat cu mixerul şi, când începe spuma să se formeze, se pune zahărul. Se mixează până ce zahărul s-a topit. Se pune ciocolata şi se amestecă doar puţin, fără a încorpora complet ciocolata.
Se pune amestecul în tava tapetată cu hârtie, i se dă formă rotundă şi se lasă la cuptor 90 de minute. Se stinge focul şi se mai lasă 30 de minute la cuptor, cu uşa întredeschisă.
Se scoate de pe hârtia de copt şi se aşază pe un platou de servit, se pune frişcă bătută, se toarnă sirop de ciocolată şi se aşază nucile, alunele şi bombonelele de ciocolată, după gust.
Pofta buna!