Meringue cu cremă de lămâie

Printeaza

Meringue cu cremă de lămâie din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, cafea instant, mascarpone, frisca batuta, lamaie, coacaze si frunze de lamaita.

Ingrediente:Meringue_cu_crema_de_lamâie

pentru bezea:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri cu zahar pudra
  • 1 lingura cu otet
  • 1 lingura cu amidon
  • 1 lingurita de cafea instant

pentru crema:

  • 1 cutie cu mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g frisca batuta
  • 1 lamaie
  • 50 g coacaze
  • 1 lingura cu frunze de lamaita

 

Mod de preparare:

Freacă albuşurile spumă, adaugă zahărul şi amestecă până ce se întăresc iar. Pune amidonul şi oţetul şi bate la viteză mare, până ce obţii o compoziţie fermă, la o treime şi amestecă în ea cafeaua. Tapetează otavă cu hârtie de copt şi aranjează be¬zeaua: o foaie cu cafea şi două foi albe. Dă la cuptor, la foc foarte mic, vreo o oră. Bezeaua va fi crocantă la exterior şi pufoasă în interior.

Prepară crema: amestecă zahărul cu mascarpone, frişca şi coaja de lămâie. Adaugă zeama de lămâie şi amestecă. Pune coacăzele şi lămâiţa tocată fin si dă la rece.

Montează prăjitura: foaie albă de bezea, cremă, foaie cafenie, cremă, foaie albă. Ornează, dă la rece 20 de minute, apoi serveste.

Meringue cu cremă de lămâie

Meringue_cu_crema_de_lamâie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Meringue e un fel de prajitura, nu-i asa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.