Meringue cu cremă de lămâie
PrinteazaMeringue cu cremă de lămâie din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, cafea instant, mascarpone, frisca batuta, lamaie, coacaze si frunze de lamaita.
pentru bezea:
- 5 albusuri
- 5 linguri cu zahar pudra
- 1 lingura cu otet
- 1 lingura cu amidon
- 1 lingurita de cafea instant
pentru crema:
- 1 cutie cu mascarpone
- 200 g zahar pudra
- 200 g frisca batuta
- 1 lamaie
- 50 g coacaze
- 1 lingura cu frunze de lamaita
Mod de preparare:
Freacă albuşurile spumă, adaugă zahărul şi amestecă până ce se întăresc iar. Pune amidonul şi oţetul şi bate la viteză mare, până ce obţii o compoziţie fermă, la o treime şi amestecă în ea cafeaua. Tapetează otavă cu hârtie de copt şi aranjează be¬zeaua: o foaie cu cafea şi două foi albe. Dă la cuptor, la foc foarte mic, vreo o oră. Bezeaua va fi crocantă la exterior şi pufoasă în interior.
Prepară crema: amestecă zahărul cu mascarpone, frişca şi coaja de lămâie. Adaugă zeama de lămâie şi amestecă. Pune coacăzele şi lămâiţa tocată fin si dă la rece.
Montează prăjitura: foaie albă de bezea, cremă, foaie cafenie, cremă, foaie albă. Ornează, dă la rece 20 de minute, apoi serveste.
Meringue cu cremă de lămâie
Pofta buna!
Meringue e un fel de prajitura, nu-i asa?