Meringue cu lamaie
PrinteazaMeringue cu lamaie din: ou, albusuri, amidon, otet, zahar, faina, unt, galbenusuri, unt, lapte, zeama de lamaie.
aluatul:
- 1 ou
- 4 albusuri
- 2 lingurite amidon
- 1 lingurita otet
- 150 g zahar
- 100 g faina
- 50 g unt
crema:
- 4 galbenusuri
- 2 linguri de lapte
- 200 g zahar
- 200 g unt
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Frecăm oul cu 50 g unt. Adăugăm o lingură de zahăr şi făina. Frământăm uşor şi întindem o foaie subţire. O coacem 15 minute, în tava tapetată cu hârtie de copt. Batem 4 albuşuri spumă. Adăugăm 150 g zahăr şi continuăm să batem. Turnăm oţetul în care am dizolvat amidonul şi omogenizăm.
Frecăm 4 gălbenuşuri cu 200 g zahăr. Adăugăm 2 linguri de lapte şi frecăm în continuare pe baie de abur, aproximativ 10 minute. După ce s-a răcit puţin, adăugăm untut moale şi zeama de la o lămâie. Frecăm energic. Construim prăjitura.
Punem foaia, întindem crema şi acoperim cu bezea. Introducem tava în cuptor pentru 10 minute. Apoi rumenim suplimentar bezeaua cu un arzător de bucătărie.
Meringue cu lamaie
Pofta buna!