Meringue cu lamaie

Printeaza

Meringue cu lamaie din:  ou, albusuri, amidon, otet, zahar, faina, unt, galbenusuri, unt, lapte, zeama de lamaie.

Ingrediente:Meringue_cu_lamaie

aluatul:

  • 1 ou
  • 4 albusuri
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingurita otet
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g unt

crema:

  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Frecăm oul cu 50 g unt. Adăugăm o lingură de zahăr şi făina. Frământăm uşor şi întindem o foaie subţire. O coacem 15 minute, în tava tapetată cu hârtie de copt. Batem 4 albuşuri spumă. Adăugăm 150 g zahăr şi continuăm să batem. Turnăm oţetul în care am dizolvat amidonul şi omogenizăm.

Frecăm 4 gălbenuşuri cu 200 g zahăr. Adăugăm 2 linguri de lapte şi frecăm în continuare pe baie de abur, aproximativ 10 minute. După ce s-a răcit puţin, adăugăm untut moale şi zeama de la o lămâie. Frecăm energic. Construim prăjitura.

Punem foaia, întindem crema şi acoperim cu bezea. Introducem tava în cuptor pentru 10 minute. Apoi rumenim suplimentar bezeaua cu un arzător de bucătărie.

Meringue cu lamaie

Meringue_cu_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.