Meringue de lămâie

Printeaza

Meringue de lamaie din: biscuiti, fresh de lamaie, fresch de portocale, amidon, unt, zahar si oua.

Ingrediente:

  • 200 g de biscuiţi
  • 150 ml de fresh de lămâie
  • 50 ml de fresh de portocale
  • 100 g de amidon
  • 50 g de unt
  • 200 g de zahăr
  • 4 ouă

 

Mod de preparare:

Biscuiţii se dau prin maşina de tocat şi se obţine astfel o pudră grunjoasă de biscuiţi care se împarteîn 4 pahare speciale, termorezistente, pentru a forma blatul acestui desert.

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se amestecă pe foc mic cele două tipuri de fresh cu jumătate din cantitatea de zahărşicu amidonul.

Se fierbe compoziţia timp de 5 minute. Se adaugă treptat câte un gălbenuş. Se amestecăîn continuu pentru a seîncorporafoarte bine.

Se adaugă untul. Se mai lasă pe foc 2-3 minute până când seîngroaşă crema.

Se lasă să se răcească puţin, dar nu foarte mult pentru că se vaîntări foarte repede. Se împarte budinca de lămâieîn cele 4 pahare cu pudră de biscuiţi.

Se bat albuşurile spumă. Se adaugă în ploaie restul de zahăr. Se bat bine până când bezeaua este foarte tare.

Paharele se ornează cu bezea. Apoi seaşazăîntr-otavăşi se introducîn cuptorul preîncins.

Se rumenesc timp de 10 minute la 140 °C şi apoi încă 5 minute la 160 °C.

 

Meringue de lămâie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.