Meringue cu cremă de lămâie din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, cafea instant, mascarpone, frisca batuta, lamaie, coacaze si frunze de lamaita. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 5 linguri cu zahar pudra 1 lingura cu otet 1 lingura cu amidon 1 lingurita de cafea instant pentru crema: 1 cutie cu mascarpone 200 g zahar pudra […]
Meringue cu mere
PrinteazaMeringue cu mere din: unt, zahar, oua, faina, mere, scortisoara.
- 125 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 350 g făină
- 5 mere
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr, gălbenuşurile şi făina.
Aduni aluatul într-o bilă şi-l pui la frigider 15 minute.
Intre timp, speli merele, le cureţi de coajă, seminţe şi cotor şi le feliezi.
Aluatul rece îl întinzi într-un strat de 0,5 cm pe masa dată cu făină, apoi îl pui într-o tavă.
Deasupra pui feliile de mere şi presari scorţişoara. Dai tava la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până când merele se înmoaie, iar prăjitura se rumeneşte pe margini.
Baţi albuşurile cu restul de zahăr până obţii o spumă. Scoţi prăjitura de la cuptor, o acoperi cu spuma de albuşuri şi o mai dai din nou la copt 3-5 minute.
Desertul este gata când se rumeneşte bezeaua.
Meringue cu mere
Pofta buna!
poate iti place si:
Meringue cu miere
O reteta delicioasa de meringue cu: miere, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 6 linguri cu miere 6 linguri cu vin alb 4 ouă o jumătate de cană cu migdale un vârf de cuţit cu sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun pe foc mierea şi vinul lăsându-le să dea în clocot. Se amestecă […]
Pofta buna!