Meringue cu trufe

Printeaza

Meringue cu trufe din: albusuri, zahar tos, sare, frisca, ciocolata si coniac.

Ingrediente:

  • 4 albusuri
  • 225 g zahar tos
  • sare

pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata
  • 2 linguri cu coniac

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până când s-a topit complet şi spuma s-a întărit. Din compoziţia astfel obţinută, pune gră¬măjoare într-o tavă tapetată cu hârtie.

Apasă uşor cu degetul în mijloc şi coace-le la cuptor, la foc moderat, cel puţin o oră. Intr-un castron, pune ciocolată şi toarnă deasupra frişca fierbinte. Bate cu telul până când ciocolata se topeşte, iar compoziţia devine omogenă.

Adaugă coniacul. După ce se răceşte, pune deasupra bezelelor, cât doreşti de mult.

Meringue cu trufe

Pofta buna!

 

 

Porc cu cartofi dulci și sos de brânză

Porc cu cartofi dulci și sos de brânză – Carnea suculentă de porc, combinată cu dulceața cartofilor și cremozitatea sosului de brânză, creează o experiență culinară de neuitat. Această rețetă este ușor de urmat și aduce o explozie de arome pe masa dumneavoastră. Timp de pregătire: 15 minute Timp de gătire: 40 minute Timp total: […]

Crap cu Sos de Roșii și Ardei

Crap cu Sos de Roșii și Ardei – Rețetă Savuroasă: Crapul este un pește cu o tradiție îndelungată în bucătăria românească, fiind apreciat pentru gustul său bogat și textura sa fragedă. Sosul de roșii aduce o notă de dulceață și aciditate, iar ardeii adaugă o aromă subtilă și o textură crocantă, care se combină perfect […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.