MERIŞORUL, UN FRUCT MIRACULOS. Simptomele şi tratamentul infecţiilor urinare

Printeaza

MERIŞORUL, UN FRUCT MIRACULOS. Simptomele şi tratamentul infecţiilor urinare – Cea mai frecventă cauză a infecţiei urinare o reprezintă infectarea cu Escherichia coli.

Cu toate acestea, mai există şi alte bacterii ce pot provoca o infecţie a tractului urinar (Klebsiella, Pseudomonas, Enterobacter, Proteus, Staphylococcus, Mycoplasma, Chlamydia, Neisseria) sau paraziţi (Trichomonas, Schistosoma).

Studiile arată că merişorul este una dintre fructele de pădure care ajută în prevenirea şi tratarea infecţiilor tractului urinar.

MERIŞORUL, UN FRUCT MIRACULOS. Simptomele şi tratamentul infecţiilor urinare

Unele teorii susţin că substanţele responsabile pentru efectul profilactic sunt antioxidanţii, pe când altele sunt de părere că substanţele active din fruct creează un strat alunecos pe pereţii tractului urinar, care împiedică bacteria să se implanteze, să se dezvolte şi să determine infecţia.

Merişoarele sau afinele roşii conţin 80% apă, vitamine importante (A, C, E, complexul B), antioxidanţi, flavonoide, tanini (substanţe antibacteriene şi antimicotice) care cresc nivelul de aciditate al urinei, împiedicând astfel dezvoltarea bacteriei E.coli, despre care se ştie că se înmulţeşte mai greu spre deloc într-un mediu acid.

 

Cauze şi factori de risc

 

  • Contactul sexual frecvent facilitează pătrunderea bacteriilor din flora vaginală prin orificiul uretral, situat în apropierea celui vaginal. De aceea, specialiştii recomandă femeilor ca după contactul sexual să urineze pentru a împiedica microorganismele să ajungă în vezica urinară.
  • •Consumul scăzut de lichide şi, implicit, urinările rare.
  • •Anomalii congenitale ale tractului urinar.
  • •O imunitate scăzută, mai ales în cazul bolnavilor de diabet.
  • •Infecţiile genitale, precum vaginitele.
  • •Pietrele la rinichi.
  • •Prostata mărită.

 

Simptome

 

•Urinările dese (poliurie). În cazul în care nu aţi crescut consumul de lichide şi nici nu sunteţi însărcinată, dar mergeţi din ce în ce mai des la toaletă, este posibil să aveţi o infecţie urinară care se poate agrava dacă nu o trataţi la timp.

În acest caz se recomandă prezentarea la medicul de familie care vă poate recomanda un sumar de urină sau o urocultură, analize în urma cărora aflaţi dacă este vorba despre infecţie urinară sau alte probleme de sănătate.

Totodată, vă puteţi procura din farmacii teste de urină pe care le puteţi face acasă, Uractiv Test spre exemplu, valabile pentru toate categoriile de vârstă, rapide şi foarte uşor de interpretat.

•Usturimi/arsuri la urinare (disurie). Apar frecvent în ITU (infecţii ale tractului urinar), dar pot să apară şi atunci când există o iritaţie în zona orificiului uretral.

De aceea, un test de urină efectuat acasă sau analizele recomandate de medicul de familie pot stabili cu exactitate despre ce problemă este vorba în cazul dumneavoastră.

•Senzaţia de urinare incompletă sau tenesmele. Această senzaţie extrem de neplăcută este însoţită, în unele cazuri, de usturimi şi sunt un semn clar că aveţi infecţie urinară.

•Urina cu miros şi culoare schimbate. În cazul unei persoane sănătoase, urina este uşor gălbuie, transparentă şi cu mirosul specific, însă deloc pregnant şi înţepător. În cazul infecţiilor urinare, poate avea culoare maronie, portocalie sau chiar roşie.

•Febra. Atunci când vorbim despre infecţii grave care necesită o prezentare imediată la camera de gardă a celui mai apropiat spital, pe lângă simptomele de mai sus, apar febra şi frisoanele.

•Dureri în spate şi/sau sub coaste. Infecţiile grave implică şi dureri, insuportabile în unele cazuri, în spate, sub coaste şi în zona laterală a trunchiului, senzaţie de presiune, de greutate în abdomenul inferior şi sensibilitate la palpare.

•Incontinenţa urinară (pierdere involuntară de urină).

•Enurezis nocturn (incontinenţă urinară în timpul nopţii).

 

STATISTICI

 

50% dintre femei suferă cel puţin o dată în viaţă de o formă de infecţie urinară.

85% din infecţiile urinare sunt produse de bacteria E.coli.

30% dintre copii suferă de infecţii ale tractului urinar.

12% dintre femeile însărcinate dezvoltă infecţii ale tractului urinar.

 

Remedii naturiste

 

– Uleiuri volatile cu acţiune antibacteriană certă: ulei de cimbru (câte 2-3 picături de 3 ori pe zi într-o linguriţă cu miere), uleiul de ienupăr, uleiul de tee-tree dau rezultate foarte bune.

– Plante cu efect antiinfecţios: frunze de afin, merişor, strugurii ursului, cimbru, cimbrişor.

– Dezinfectante urinare şi antiinflamatorii: mugurii de plop, coajă de salcie, afin, mugurii de pin, ienupăr.

– Plante diuretice: pir, coada calului, cozi de cireşe, mătase de porumb, zămoşiţă.

– Suplimente alimentare, sirop, capsule sau băuturi pe bază de extract de merişor, strugurii ursului, rizomi de pir, ulei esenţial de anason şi de mentă.

 

 

Cât sunt de nocive cremele solare

A început deja sezonul estival și, odată cu el, planurile de vacanță. Pornind de la adevărul dovedit științific că razele ultraviolete declanșează cancerul de piele, ridurile și îmbătrânirea prematură, medicii, mass-media, reclamele au promovat folosirea cremelor de protecție solară. Aceste recomandari, insa, nu specifica si ce tip de crema de protectie trebuie folosit pentru a […]

 

Cele mai bune remedii naturale pentru arsurile solare

Uneori nici crema cu cel mai mare grad de protecţie sau pălăria de soare nu te pot feri de puterea razelor solare arzătoare. Odată ce te-ai ars, începe prin a bea cât mai multe lichide, de preferat apă, pentru a rehidrata ţesuturile afectate. Iată și câteva soluţii naturale care te pot ajuta să îţi hidratezi […]

Varicele (Tratamente moderne VS tratamente naturiste)

Varicele sau venele varicoase reprezintă una dintre cele mai răspândite afecțiuni, fiind întâlnite la peste jumătate din populaţia adultă, indiferent de sex sau vârstă. Ultimele statistici la nivelul României spun că 1 din 5 persoane suferă de afecțiuni venoase, dar cu toate acestea, foarte puţini români caută asistență medicală de la primele simptome ale bolii. […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • enterococcus spp cauze
  • enterococcus spp tratament naturist
  • enterococcus faecalis tratament naturist
  • enterococcus spp se transmite
  • https://www restaurantedelux ro/merisorul-un-fruct-miraculos-simptomele-si-tratamentul-infectiilor-urinare html
  • enterococcus spp tratament

2 comentarii

  1. Foarte, foarte interesant articolul asta

  2. ok

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.