Merlon in sos de sofran si vin alb
PrinteazaMerlon in sos de sofran si vin alb din: vin alb sec, bulion de carne, ceapa împănată cu cuişoare, zeamă de lămâie, merlon sau batog, ceapa, unt, faina, smântână dulce, sare, piper, zahar, sofran, marar.
Ingrediente:
- 1 /8 l vin alb sec
- 1/8 l bulion de carne
- 1 ceapa împănată cu cuişoare
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 fileuri de merlon sau batog a 200
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 2 linguri făină
- 80 g smântână dulce
- sare, piper
- 1 praf zahar
- 1 praf şofran
- 1 lingura mărar tocat
Mod de preparare:
Vinul alb, bulionul de carne, ceapa , împănată şi zeama de lămâie se înfierbântă într-o oală.
Se adaugă fileul de peşte şi se lasă” să fiarbă bine, la foc potrivit, timp de 10 minute. Se scoate şi se pune la cald.
Ceapa se toacă fin şi se căleşte în grăsime până devine sticloasă.
Se presară cu făină, se acoperă cu zeama strecurată de la friptura de peşte şi cu smântână dulce şi se lasă la fiert până ajunge la consistenţa unui sos.
Se drege cu sare, piper, zahăr şi şofran.
Peştele se serveşte cu sosul şi presărat cu mărar tocat.
Merlon in sos de sofran si vin alb
Pofta buna!