Merluciu in aluat cu cartofi
PrinteazaMerluciu in aluat cu cartofi din: file de merluciu, sare de mare, piper, faina, praf de copt, sare, bere, apa minerala, ulei, cartofi.
- 4×200 g file de merluciu
- sare de mare şi piper negru
Ingrediente pentru aluat:
- 140 g făină
- 10 g praf de copt
- puţină sare
- 1 ceaşcă cu bere rece sau apă minerală
- ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru chipsuri:
- 6 cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii foarte subţiri
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Usucă bine peştele şi asezonează-l. Incălzeşte uleiul într-o tigaie, la 160°C.
Intr-un castron mare, cerne făina cu praful de copt şi sarea. Modelează o gaură în făină şi adaugă berea puţin câte puţin, amestecând bine.
Dă peştele prin acest amestec şi prăjeşte-l până când devine galben-maroniu pe ambele părţi. Scoate-l pe o hârtie absorbantă. Repetă acest proces încă de 3 ori.
Separat, într-o tigaie, încălzeşte uleiul nefolosit la 180°C, adaugă cartofii şi prăjeşte-i 2 minute, apoi scoate-i pe o hârtie absorbantă.
Repetă acest proces încă de două ori. Asezonează bine. Serveşte peştele cu chipsuri si felii de lămâie.
Pofta buna!