Merluciu in aluat cu cartofi

Printeaza

Merluciu in aluat cu cartofi din: file de merluciu, sare de mare, piper, faina, praf de copt, sare, bere, apa minerala, ulei, cartofi.

Ingrediente:Merluciu in aluat cu cartofi

  • 4×200 g file de merluciu
  • sare de mare şi piper negru

Ingrediente pentru aluat:

  • 140 g făină
  • 10 g praf de copt
  • puţină sare
  • 1 ceaşcă cu bere rece sau apă minerală
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru chipsuri:

  • 6 cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii foarte subţiri
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Usucă bine peştele şi asezonează-l. Incălzeşte uleiul într-o tigaie, la 160°C.

Intr-un castron mare, cerne făina cu praful de copt şi sarea. Modelează o gaură în făină şi adaugă berea puţin câte puţin, amestecând bine.

Dă peştele prin acest amestec şi prăjeşte-l până când devine galben-maroniu pe ambele părţi. Scoate-l pe o hârtie absorbantă. Repetă acest proces încă de 3 ori.

Separat, într-o tigaie, încălzeşte uleiul nefolosit la 180°C, adaugă cartofii şi prăjeşte-i 2 minute, apoi scoate-i pe o hârtie absorbantă.

Repetă acest proces încă de două ori. Asezonează bine. Serveşte peştele cu chipsuri si felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.