Merluciu cu cartofi
PrinteazaO reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si mazare.
- 750 g de file de merluciu
- 4 căţei de usturoi, curăţaţi
- 5 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de boia dulce
- 125 ml de vin alb sec
- 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată julien
- 500 g de cartofi noi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi
- sare de mare şi piper negru
- 200 g de mazăre, decongelată dacă a stat la congelator
Mod de preparare:
Indepărtaţi oasele mici din merluciu cu o pensetă de bucătărie, apoi tăiaţi peştele bucăţi de 5 cm şi lăsaţi-l deoparte. Tăiaţi felii fine doi căţei de usturoi. încingeţi 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugaţi usturoiul feliat şi căliţi-l la foc mic până când se rumeneşte uşor.
Luaţi tigaia de pe foc şi aşteptaţi ca uleiul să se răcească puţin înainte de a adăuga boiaua, apoi vinul. Lăsaţi-le la infuzat cât timp pregătiţi restul ingredientelor.
îndepărtaţi oasele mici din merluciu cu o pensetă de bucătărie, apoi tăiaţi peştele bucăţi de 5 cm şi lăsaţi-l deoparte. Tăiaţi felii fine doi căţei de usturoi. încingeţi 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugaţi usturoiul feliat şi căliţi-l la foc mic până când se rumeneşte uşor.
Luaţi tigaia de pe foc şi aşteptaţi ca uleiul să se răcească puţin înainte de a adăuga boiaua, apoi vinul. Lăsaţi-le la infuzat cât timp pregătiţi restul ingredientelor. Aşezaţi mâncarea straturi-straturi în boluri calde şi serviţi-o imediat, cu pâine ţărănească, pe care o puteţi înmuia în sosul delicios.
Merluciu cu cartofi
Pofta buna!