Merluciu cu cartofi

Printeaza

O reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si mazare.

Ingrediente:Merluciu cu cartofi

  • 750 g de file de merluciu
  • 4 căţei de usturoi, curăţaţi
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de boia dulce
  • 125 ml de vin alb sec
  • 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată julien
  • 500 g de cartofi noi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi
  • sare de mare şi piper negru
  • 200 g de mazăre, decongelată dacă a stat la congelator

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi oasele mici din merluciu cu o pensetă de bucătărie, apoi tăiaţi peştele bucăţi de 5 cm şi lăsaţi-l deoparte. Tăiaţi felii fine doi căţei de usturoi. încingeţi 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugaţi usturoiul feliat şi căliţi-l la foc mic până când se rumeneşte uşor.

Luaţi tigaia de pe foc şi aşteptaţi ca uleiul să se răcească puţin înainte de a adăuga boiaua, apoi vinul. Lăsaţi-le la infuzat cât timp pregătiţi restul ingredientelor.

îndepărtaţi oasele mici din merluciu cu o pensetă de bucătărie, apoi tăiaţi peştele bucăţi de 5 cm şi lăsaţi-l deoparte. Tăiaţi felii fine doi căţei de usturoi. încingeţi 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugaţi usturoiul feliat şi căliţi-l la foc mic până când se rumeneşte uşor.

Luaţi tigaia de pe foc şi aşteptaţi ca uleiul să se răcească puţin înainte de a adăuga boiaua, apoi vinul. Lăsaţi-le la infuzat cât timp pregătiţi restul ingredientelor. Aşezaţi mâncarea straturi-straturi în boluri calde şi serviţi-o imediat, cu pâine ţărănească, pe care o puteţi înmuia în sosul delicios.

Merluciu cu cartofi

Merluciu cu cartofi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.