Merluciu in crusta de dovlecel si morcov

Printeaza

O reteta de merluciu in crusta de dovlecel si morcov din: fileuri de merluciu, dovlecei, morcovi, cascaval, rosii cherry, pesmet, usturoi, maghiran si ulei.

Ingrediente:Merluciu in crusta de dovlecel si morcov

  • 8 fileuri de merluciu
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 65 g cascaval ras
  • 7-8 rosii cherry
  • 15 g pesmet
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 crengute de maghiran proaspat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pune trei linguri cu ulei într-o tigaie şi adauga un căţel de usturoi întreg. II călesti două minute, apoi îl scoti din tigaie. Adaugi fileurile de merluciu şi le prăjesc două minute pe fiecare parte. Le scoti apoi pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă şi le acopări cu o farfurie.

Separat, curăţi morcovii, spăli dovleceii, apoi îi tai în rondele foarte subţiri. Aşezi fileurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi formezi pe fiecare straturi alternative de morcov şi dovlecel.

Le ungi cu puţin ulei şi presari caşcavalul ras amestecat cu pesmetul. Rumeneste fileurile 20 de minute. Intre timp, încingi două linguri cu ulei.

Adaugi roşiile întregi şi maghiranul curăţat. Le sotezi cinci minute şi le servescti alături de peşte.

Merluciu in crusta de dovlecel si morcov

Merluciu in crusta de dovlecel si morcov

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.