Merluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline
PrinteazaMerluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline din: merluciu, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, patrunjel verde, masline verzi, ulei, vin alb, piper, sare, rosii cherry.
- 1,3 kg merluciu sau stavrid
- 13 fire de ceapa verde
- 8 fire de usturoi verde
- 2 legaturi marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 160 g masline verzi
- 120 ml ulei
- 1/2 pahar vin alb
- piper
- sare
- 7-8 rosii cherry
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl tai în 12 bucăţi subţiri, pe care le prăjeşti în ulei încins. Dacă ai cumpărat bucăţi de peşte mai mic, nu e nevoie să-l mai tai. Pui peşte împreună cu uleiul în care l-ai prăjit într-o cratiţă şi le fierbi timp de 5 minute, împreună cu verdeaţa care a fost înăbuşită separat.
Adaugi vinul, sare, piper, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, măslinele fără sâmburi şi roşiile cherry decojite. Când s-a răcit amestecul, aşezi totul cu grijă pe un platou. Serveşti peştele rece.
Merluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline
Pofta buna!