Merluciu cu creveti si curry

Printeaza

Merluciu cu creveti si curry din: ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, lemongrass, pudra de curry, zahar brun, coriandru, lapte de cocos, merluciu, creveti, limeta, orez fiert.

Ingrediente: Merluciu_cu_creveti_si_curry

  • 1 lingură de ulei
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 1 bucată de 5cm de ghimbir, ras
  • 3 căţei de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei iute roşu, mic, tăiat în fâşii (curăţat de seminţe)
  • 2 fire de lemongrass, tăiate în două pe lungime, apoi zdrobite cu un sucitor
  • 1 lingură cu vârf pudră de curry
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 legătură mică de coriandru, tulpinile tocate fin
  • 1 conservă de 400g lapte de cocos
  • 450g fileuri de merluciu fără piele, tăiate în bucăţi dreptunghiulare
  • 220g de creveţi cruzi întregi, congelaţi
  • 1 limeta, tăiata în două
  • orez fiert, pentru servit

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, cu capac şi căleşte ceapa 5 minute. Dă focul puţin mai mare, adaugă ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute şi lemongrass-ul şi găteşte totul 2 minute. Adaugă pudra de curry şi zahărul şi continuă să amesteci. Când zahărul începe să se dizolve şi toate ingredientele încep să se omogenizeze, aâaugă tulpinile tocate de coriandru, laptele de cocos şi 2 linguri de apă, apoi dă totul în clocot.

Adaugă peştele în sos, răspândeşte creveţii pe alocuri, apoi stoarce deasupra jumătate din limeta. Pune capacul şi fierbe curry-ul 5 minute sau până când merluciul se pătrunde, iar creveţii devin roz. Gustă să verifici dacă e nevoie de sare şi piper şi, eventual, mai stoarce puţină zeamă de limeta în sos. Presară deasupra frunzele de coriandru şi serveşte cu orez fiert.

Merluciu cu creveti si curry

Merluciu_cu_creveti_si_curry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.