Merluciu cu legume
PrinteazaMerluciu cu legume
Ingrediente:
- un kg trunchi de merluciu
- două cepe
- doi morcovi
- doi dovlecei
- 5 măsline
- 200 ml vin alb sec
- 2O0 ml apă
- 50 g unt
- un beţişor de scorţişoară
- ulei de măsline
- o lămîie
- vin,
- ardei iute
- pătrunjel
- sare, piper
- roşii
- ardei capia
Preparare:
Cepele se curăţţă de foi, se spală şi se taie în jumătăţi. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în buicăţi mai mici. Trunchiurile de merluciu se curăţă, se spală şi se aşază într-o tavă împreunai cu dovleceii tăiaţi felii.
Se presară bucăţţile de morcov şi măslinele, se aşază jumătăţile de ceapă şi se adaugă beţişorul de scorţişoară.
Se condimentează, se toarnă vinul şi apa, se presară ardeiul iute tăiat rondele, pătrunjelul tocat, untul tăiat cubuleţe şi două linguri de ulei de măsline.
Se introduce tava în cuptor şi se lasă circa 20-30 de minute, avînd grijă să nu scadă sosul prea mult, căci se arde peştele.
Dacă peştele şi legumele încă nu s-au făcut, se mai adaugă apă, puţin vin şi se continuă fierberea încă zece minute.
Pe lîngă legumele din tavă se mai pot adăuga roşii sau ardei capia.
Merluciu cu legume
Pofta buna!
Imi place merluciu, e un peste gustos.