Merluciu cu mere

Printeaza

Merluciu cu mere

Merluciu cu mere din: merluciu, mere, ceapa, miere, portocala, ulei, unt, sare, piper.
Ingrediente:

  • 600 g trunchi de merluciu (fara cap)
  • 4 mere
  • 8 cepe mici
  • 1 lingura miere de salcam
  • zeama de la o portocala
  • 2 linguri ulei
  • 40 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la coloana vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar.

Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o 5 minute la foc mic, in uleiul incins. Adaugati mierea, sarea si piperul si lasati sa fiarba inca un sfert de ora. – Incingeti cuptorul la 210C.

Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si prajiti-le 5 minute in unt.

Asezati-le pe fundul unei forme de budinca, puneti deasupra fileurile de peste, sarati si piperati.

Peste peste imprastiati ceapa tocata si calita, stropiti merele cu zeama de portocala, bagati merluciul la cuptor, lasati-l sa se patrunda 15 minute si serviti-l imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.