Merluciu cu paste
PrinteazaMerluciu cu paste din: merluciu, ceapa, rosii, rosii uscate, ansoa, usturoi, vin, lamai, paste, sare, piper, ulei, patrunjel, capere, piper murat.
- un kg trunchiuri de merluciu
- o ceapă
- 4 roşii
- două linguri de roşii uscate
- două fileuri de anşoa
- 3 căţei de usturoi
- 300 ml vin alb sec
- două lămâi
- 300 g paste
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- capere
- piper murat
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt, iar roşiile se opăresc câteva secunde în apă clocotită şi se curăţă de pieliţă. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc trei minute şi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe.
Se toarnă o cană de apă, se condimentează şi se fierb până ce sosul a scăzut la jumătate. Se adaugă roşiile uscate şi fileurile de anşoa tocate mărunt, pătrunjelul tocat şi se mai fierbe timp de zece minute.
Trunchiurile de merluciu se curăţă, se spală, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se toarnă puţin ulei, vinul alb, , se aşază deasupra felii de lămâie, se întroduc în cuptorul încins şi se lasă 30-45 de minute. Se fierb pastele, se purî.pe platouri împreună cu peştele şi deasupra se toarnă sosul de roşii fierbinte.
Pentru un plus de gust, la sosul de roşii se mai pot adăuga capere sau piper murat.
Poftă bună!