Merluciu cu sos verde

Printeaza

Merluciu cu sos verde din: merluciu, lamaie, patrunjel, ceapa, sare, piper, usturoi, ulei.

Ingrediente:Merluciu cu sos verde

  • 1 kg merluciu
  • ulei
  • zeamă de lămâie
  • sare

Pentru sos:

  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Curăţă şi taie peştele felii. Pune-le într-un castron, adaugă sare, piper, zeamă de lămâie şi lasă-le 30 de minute să-şi ia aromele.

Prăjeşte-le pe ambele părţi. în uleiul rămas, pune pătrunjelul tocat împreună cu ceapa şi usturoiul. Când ceapa devine translucidă, ia de pe foc şi stropeşte cu zeamă de lămâie.

Serveşte peştele cu sosul de pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.