Merluciu cu sos verde
PrinteazaMerluciu cu sos verde din: merluciu, lamaie, patrunjel, ceapa, sare, piper, usturoi, ulei.
- 1 kg merluciu
- ulei
- zeamă de lămâie
- sare
Pentru sos:
- 2 legături de pătrunjel
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Curăţă şi taie peştele felii. Pune-le într-un castron, adaugă sare, piper, zeamă de lămâie şi lasă-le 30 de minute să-şi ia aromele.
Prăjeşte-le pe ambele părţi. în uleiul rămas, pune pătrunjelul tocat împreună cu ceapa şi usturoiul. Când ceapa devine translucidă, ia de pe foc şi stropeşte cu zeamă de lămâie.
Serveşte peştele cu sosul de pătrunjel.
Pofta buna!