Merluciu cu telină si roşii
PrinteazaMerluciu cu telină si roşii din: telina, merluciu, rosii, pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru.
- 500 g telina
- 4 bucati de trunchi de merluciu a cate 150 g
- 4 rosii
- 1 lingura pasta de tomate
- 50 ml ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Speli trunchiurile de merluciu, le usuci între şervete şi le înăbuşi în 2 linguri de ulei şi puţină apă, până când se pătrund. Cureţi rădăcinile de ţelină şi le tai în felii, apoi în bastonase. Le înăbuşi în restul de ulei şi 100 ml apă, amestecând din când în când până când ţelina se înmoaie şi scade sosul.
Adaugi apoi roşiile decojite şi mărunţite, cimbrul, usturoiul curăţat şi zdrobit, pasta de tomate diluată cu 100 ml apă rece, sare şi piper după gust. Pui bucăţile de peşte şi continui fierberea la foc mic, 15 minute.
Merluciu cu telină si roşii
Pofta buna!