Merluciu cu telina
PrinteazaMerluciu cu telina din: mustar bobabe, hrean, crema de branza, telina, telina Apio, bacon afumat, fileuri de merluciu, faina, ulei, lamaie, marar.
- 2 linguriţe de muştar cu boabe
- 2 linguri de hrean, ras
- 200g cremă de brânză
- 350g de ţelină, rasă
- 2 tulpini de ţelină Apio, feliate subţire
- 6 felii de bacon afumat
- 2 fileuri mari de merluciu, fără piele, fiecare tăiat în 3 bucăţi
- 1 lingură de făină
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 2 lămâi, 1 stoarsă, 1 tăiată în semiluni, pentru servit
- 1 legătură mică de mărar, cozile îndepărtate
Mod de preparare:
Intr-un bol mic, amestecă muştarul, hreanul şi crema de brânză. Pune telina şi tulpinile de ţelină într-un bol, adaugă jumătate din amestecul cu cremă de brânză, asezonează şi amestecă. Ţine salata în frigider până când ai nevoie de ea.
Incinge o tigaie-grill şi frige baconul până când devine crocant, întorcându-l o dată. Pune merludul pe o farfurie, apoi adaugă făina şi asezonează cu piper.
Acoperă bucăţile de peşte cu făină pe toate părţile. Incinge uleiul într-o tigaie mare, nonaderentă, şi găteşte peştele timp de 4 minute pe o parte. Intoarce-l şi mai găteşte-l încă 2 minute, până când capătă o nuanţă aurie şi este pătruns în mijloc.
Prăjeşte-l în două tranşe, pentru a nu aglomera tigaia. Transferă peştele pe o farfurie.
Intre timp amestecă sucul de lămâie cu salata de ţelină şi pune-o în farfurii, împreună.cu câte o felie de bacon şi o bucată de peşte. Presară mărar şi serveşte imediat cu semiluni de lămâie şi dressingul cu cremă de brânză.
Pofta buna!