Merluciu cu telina

Printeaza

Merluciu cu telina din: mustar bobabe, hrean, crema de branza, telina, telina Apio, bacon afumat, fileuri de merluciu, faina, ulei, lamaie, marar.

Ingrediente:Merluciu cu telina

  • 2 linguriţe de muştar cu boabe
  • 2 linguri de hrean, ras
  • 200g cremă de brânză
  • 350g de ţelină, rasă
  • 2 tulpini de ţelină Apio, feliate subţire
  • 6 felii de bacon afumat
  • 2 fileuri mari de merluciu, fără piele, fiecare tăiat în 3 bucăţi
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 2 lămâi, 1 stoarsă, 1 tăiată în semiluni, pentru servit
  • 1 legătură mică de mărar, cozile îndepărtate

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mic, amestecă muştarul, hreanul şi crema de brânză. Pune telina şi tulpinile de ţelină într-un bol, adaugă jumătate din amestecul cu cremă de brânză, asezonează şi amestecă. Ţine salata în frigider până când ai nevoie de ea.

Incinge o tigaie-grill şi frige baconul până când devine crocant, întorcându-l o dată. Pune merludul pe o farfurie, apoi adaugă făina şi asezonează cu piper.

Acoperă bucăţile de peşte cu făină pe toate părţile. Incinge uleiul într-o tigaie mare, nonaderentă, şi găteşte peştele timp de 4 minute pe o parte. Intoarce-l şi mai găteşte-l încă 2 minute, până când capătă o nuanţă aurie şi este pătruns în mijloc.

Prăjeşte-l în două tranşe, pentru a nu aglomera tigaia. Transferă peştele pe o farfurie.

Intre timp amestecă sucul de lămâie cu salata de ţelină şi pune-o în farfurii, împreună.cu câte o felie de bacon şi o bucată de peşte. Presară mărar şi serveşte imediat cu semiluni de lămâie şi dressingul cu cremă de brânză.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.